Fakültemizin Büyük Başarisi

05/03/2018 10:20:24 - 06/03/2018 10:20:24 - 28377 Okunma

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen “2017 Yılı Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Akademik Performans Sıralaması” yayımlandı.

Temel amacı Türkiye’deki devlet üniversiteleri ve bu üniversitelere bağlı fakülteleri akademik teşvik performanslarına göre (proje, araştırma, yayın, tasarım, sergi, patent, atıf, ödül, tebliğ) sıralamak olan ÜNİAR raporuna göre;

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi, büyük bir atılım gösterdi. Devlet üniversitelerine bağlı 81 mühendislik fakültesi arasında 40 sıra birden yükselerek 26. sırada yer alma başarısını elde etti. Fakültemiz, 2006 yılından sonra kurulan Mühendislik Fakülteleri sıralamasında ise 11. sırada yer aldı.

Teknoloji Fakültemiz, 21 Teknoloji Fakültesi içerisinde 14. sırayı aldı. 2006 yılından sonra kurulan Teknoloji Fakülteleri sıralamasında ise 5. sırada yer aldı.

Mimarlık Fakültemiz, 27 Mimarlık Fakültesi içerisinde 18. sırayı aldı. 2006 yılından sonra kurulan Mimarlık Fakülteleri sıralamasında ise 3. sırada yer aldı.

Akademik personelimizin gayretini gösteren bu sonuçlar, Üniversitemizi onurlandırmıştır. Açıklanan sıralamalarda Üniversitemizin bir yükseliş trendi içinde olduğu görülmektedir. Bu yükseliş trendinin önümüzdeki yıllarda Üniversitemizin bütün fakülte ve meslek yüksekokullarına yayılarak kararlı bir şekilde devam edeceği ön görülmektedir.

Fakültemizin Başarısı Başarımız