MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Mühendislik Fakültesi

Mühendislik Fakültesi 2017-2018 Akademik Yili Bahar Dönemi Akademik Kurul Toplantisi Gerçekleştirildi

09/03/2018 17:24:17 - 09/03/2018 17:24:17 - 38278 Okunma

Fakültemizde 2013-2014 Akademik Yılı Güz yarıyılından bu yana düzenli olarak yapılan Akademik Kurul toplantısının  2017-2018 Akademik Yılı Bahar döneminde ki oturumu 07 Mart 2018 Çarşamba günü Mühendislik Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşti.

Akademik Kurul toplantısına; Rektörümüz Prof.Dr.Bülent ŞENGÖRÜR, Fakültemizin akademik ve idari personeli ve fakültemizde  ders veren diğer akademik personel katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof.Dr.Bülent ŞENGÖRÜR; Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen “2017 Yılı Devlet üniversiteleri ve Fakülte Akademik Performans Sıralaması”nda büyük bir başarı göstererek Devlet üniversitelerine bağlı 81 mühendislik fakültesi arasında 26.sırada yer alma başarısı gösteren fakültemizin tüm akademik personelini kutladığını, bu başarıda akademik personel kadar idari personelin de katkısının olduğunu ve bu açıdan bakıldığında bunun bir ekip çalışması ve ekosistem içindeki tüm paydaşların özverili çalışmaları sonucu gerçekleştiğini belirterek,   bu sonuca katkı  sağlayan herkese teşekkür etti. Bu başarının aynı zamanda hepimizin sorumluluklarını arttırdığını da sözlerine ekledi.

Bunun yanında  araştırma görevlilerimizin,   iyi birer akademisyen olarak yetişmesinde öğretim üyelerimizin önemli görevlerinin olduğunu,  çok hassas davranmaları gerektiğini, onları bir an bile boş bırakmayarak  çalışmalarını sürekli takip etmelerini istedi.

Daha sonra Bulgaristan’ın Rusçuk şehrinde düzenlenen 2017 Bilimsel Konferansında "Mikro Kanallar İçin Sınır Koşullarının Lattice Boltzman Metodu(LBM) Kullanılarak Modellenemesi" başlıklı çalışması ile  EN İYİ MAKALE  ödülünü kazanan  Fakültemiz Makine Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi İlkay ÇOLPAN’a ve yine aynı tarihte Fırat Üniversitesince düzenlenen İleri Teknolojiler Sempozyumu'na "Bioaktif Bileşiklerin Ekstraksiyonunda Yeni Uygulamalar" başlıklı çalışmaları ile katılarak EN İYİ POSTER ödülü alan Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr.Hatice ŞANLIDERE ALOĞLU  ve  Arş.Gör.Başak Ebru KOCAMAZ ÖZCAN’ı tebrik ederek teşekkür belgelerini verdi. Bu tür başarıların artarak devam etmesini beklediğini sözlerine ekledi.

Toplantıya katılan  Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Asım Kurtoğlu konuşmasında;  Türkiye’de birçok Mühendislik fakültesinde olmayan cihazların Makine Mühendisliği Laboratuvarına alındığını belirterek,  bunun eğitim kalitemizin arttırılması açısından çok önemli olduğunu, bu sayede  Fakültemizin birçok kıdemli Mühendislik Fakültesinden daha avantajlı hale geleceğini söyleyerek bu konudaki desteklerinden dolayı Rektörümüze teşekkür etti.  İyi mühendisler yetiştirebilmek  için, daha lisans eğitimleri sırasında  öğrencilerimizin  Sanayi Sektöründe aktif olarak yer alması gerektiğini ve bunun için de Fakülte olarak Sanayi ile işbirliğinin şart olduğunu , uygulamalı derslere ağırlık verilmesinin    ve bununla birlikte yabancı dil eğitiminin  de önemine vurgu yaparak eğitim hakkındaki  görüşlerini Rektörümüz ve katılımcılarla paylaştı.

Sayın KURTOĞLU’ndan sonra söz alan İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Kadir KILINÇ ise İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Malzemeleri Laboratuvarındaki tüm cihazların kalibrasyon işleminin Türkak firması tarafından yapılarak tamamlandığını ve cihaz kullanım talimatlarının da ayrıntılı olarak hazırlandığını belirtti.

Fakültemizde ders veren Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Burhan Coşkun ise;  Kalkınma Bakanlığı tarafından yatırım programları kapsamında, üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarının araştırma altyapı projelerine destek sağlanmak amacıyla 31.10.2017 tarihli çağrısına, toplam bütçesi 15.000.000 TL olan ve yürütücülüğünü  kendisinin üstlendiği “Kırklareli Üniversitesi Grafen Esaslı Fotonik Araştırma Merkezi (GEFAMER)” başlıklı proje ile başvuru yaptığını ve proje  kabul edildiği takdirde Trakya bölgesinin en büyük alt yapısına sahip Araştırma Merkezinin Üniversitemizde kurulacağını söyledi. Ayrıca   “3. Uluslararası Organik Elektronik Malzeme Teknolojileri Sempozyumu (OEMT2018)” Üniversitemizin katkısı ve ev sahipliğinde 20-22 Eylül 2018 tarihinde İğneada Resort Otel’de gerçekleştirileceğini ve  onursal başkanlığını Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR , kongre başkanlığını  kendisinin üstleneceğini  ve uluslararası katılımcıların çalışmalarının  yer alacağı bu sempozyumun,  Üniversitemizin ve ilimizin tanıtımına katkı sunacağını ümit ettiğini ,  kongrenin web sayfasının haftaya ilan edilerek , bildiri kabulüne başlanacağını ve Mühendislik Fakültesinden de kongreye katılım beklediklerini  sözlerine ekledi.

Son olarak söz alan Fakültemiz  Makina Mühendisliği bölümü öğretim üyesi olup  Kamu Üniversiteleri ve Sanayi İşbirliği (KÜSİ)  çalışma grubunda üniversitemizi temsil eden Yrd.Doç.Dr.İsmet TIKIZ’da ;  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca ülkemizde  81 ilde oluşturulan  ve 2015 yılından bu yana çalışmalarını  devam ettiren KÜSİ faaliyetlerinin daha etkin ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması amacıyla, 81 ilde  ilgili taraflarca yapılan geniş çaplı  anketler ve değerlendirmeler kapsamında yeni bir model ortaya konulduğunu, bu çalışmalar sonucunda oluşturulan endekslerde, 81 ilin KÜSİ konusundaki potansiyeli ve uygulanabilirliğinin  tespit edildiğini ,  elde edilen endekslerden  ilkinin KÜSİ kapsamında illerin Ar-Ge ve Yenilik Ekosistemini ortaya koyduğunu ve 50 farklı kriterden oluşan bu endeks kapsamında 81 il içinde Kırklareli ilimizin 31.olduğunu, 24 kriterden oluşan diğer endekste ise  illerin Uygulama Endeksini ortaya koyduğunu, ve ilimizin 81 il içinde 24.sırada yer alarak önemli bir başarı elde ettiğini, bu başarıda Üniversitemizin önemli bir katkısının olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof.Dr.Bülent ŞENGÖRÜR toplantıya katılan tüm personele teşekkür ederek oturumu kapattı.

 

Akademik Kurul

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.