MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Mühendislik Fakültesi

“Geçmişten Günümüze Eritme Peyniri” Konulu Konferans Düzenlendi

11/04/2018 11:34:12 - 11/04/2018 11:34:12 - 20381 Okunma

Üniversitemiz “8. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında 10 Nisan 2018’de Fakültemiz tarafından “Geçmişten Günümüze Eritme Peyniri” konulu panel düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan panele  konuşmacı olarak Bel-Karper Gıda Sanayi A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Yasemin DURMAZ, Üretim Sorumlusu İlker DORUK, Kalite Müdürü’ Birsen GÜLER ve Kalite Uzmanı Esra KÖSE katıldı. Panelin ilk konuşmasını yapan Yasemin DURMAZ çatı şirketi Bel’in tarihçesi, dünyada ve Türkiye’de yatırımları, şirketin uluslararası alandaki amaçları, kurumsal ve işgücü yapısı hakkında Gıda Mühendisliği öğrencilerine tanıtıcı bilgiler verdi.

İkinci panelist İlker DORUK eritme peynirinin üretim prosesleri ve pratikte nasıl yapıldığı üzerine öğrencileri bilgilendirirken Kalite Müdürü Birsen GÜLER ve Kalite Uzmanı Esra KÖSE iyi üretim uygulamaları, üretim boyunca ve üretim sonrasında kalite kontrolü konusunda sunumlar yaptı.

Panelin son kısmında ise İK Müdürü Yasemin DURMAZ öğrencilerimize bireysel kariyer planlaması, kariyerin nasıl yönetileceği, iş görüşmelerine nasıl hazırlanılacağı ve yetkinlikler üzerine konuştu. Kariyeri sonu olmayan bir yol olarak tanımlayan DURMAZ öğrencilere, “nasıl” sorusunun cevabının üniversitelerde öğretildiğini, pratik için staj fırsatlarını değerlendirmelerini, kendilerine güvenmelerini ve özeleştiri yaparken gerçekçi olmalarını tavsiye etti. Öğrencilerin üniversite içinde öğrenci kulüpleri, projeler ve etkinlikler içinde aktif olmalarının tecrübe ve deneyimin için önemine değinen DURMAZ yabancı dilin olmazsa olmaz bir konumda olduğunu belirterek konuşmasını bitirdi.

Panel soru cevap kısmının ardından Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice ŞANLIDERE ALOĞLU’nun konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etmesi ile sona erdi.

8.Kariyer Günleri Gıda Mühendisliği Eritme Peyniri

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.