MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Mühendislik Fakültesi

“Şehit Göktan Özüpek Ve Afrin Şehitleri Hatıra Ormanı” Fidan Dikim Etkinliği

16/04/2018 11:34:51 - 16/04/2018 11:34:51 - 16842 Okunma

Üniversitemiz Kayalı Yerleşkesinde, Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Astsubay Piyade Üstçavuş Göktan Özüpek ve Afrin Şehitleri anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen “SED Etkinliğinin Arttırılması Okul Destek Projesi” kapsamında Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün organizasyonunda “Şehit Göktan ÖZÜPEK ve Afrin Şehitleri Hatıra Ormanı” fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

13 Nisan 2018 Cuma günü düzenlenen fidan dikim programına; Şehit Göktan ÖZÜPEK'in annesi Sevim ÖZÜPEK, teyzesi, ablası Meltem AKKERMAN, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet KARAMAN, Bilim Sanayi  ve Teknoloji  İl Müdürü Muzaffer AKGÜL, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kapalı Spor Salonu civarında bulunan Şehit Göktan ÖZÜPEK ve Afrin Şehitleri Hatıra Ormanı’na 50 adet zeytin fidanı ile 250 adet çam ağacı fidanı dikildi.

Fidan dikme etkinliğinde konuşan Şehidimizin annesi Sevim ÖZÜPEK, evladı ve Afrin Şehitleri adına oluşturulan Hatıra Ormanı’nın kendisini duygulandırdığını belirterek; “Zeytin, dostluğun, sonsuzluğun ve barışın simgesidir. Oğlumun adı burada da yaşayacak. Tüm Şehitlerimiz ve canım oğlum Göktan’ım adına gerçekten çok güzel bir proje olmuş” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mehmet KARAMAN ise, Miraç Kandili ve Şehit Uzman Çavuş ANIL YALAP’ın mevlidi dolayısıyla 13 Nisan tarihinde bu etkinliği düzenlediklerini dile getirerek; “Gelecek nesiller, Kırklareli Üniversitesi’ne geldiklerinde Göktan Şehidimiz ile bütün şehit ve gazilerimizi hatırlayacaklar” dedi.

İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ da “Şehitler sayesinde ülkemizde yaşamaya devam ediyoruz” dedi.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise, “Şehidimiz Göktan ve diğer bütün şehitlerimiz için bu mübarek Miraç Kandilinde dua ediyoruz. Onları unutmuyoruz. Bu anlamlı günde gelip sonsuza dek Göktan Şehidimizin adını yaşatmak için düzenlediğimiz ‘Şehit Göktan ÖZÜPEK ve Afrin Şehitleri Hatıra Ormanı’ etkinliğinde yer aldığı için Sevim Hanıma teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ eşliğinde bütün Şehitler için dua edildi.

hatıra ormanı fidan dikimi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.