MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Mühendislik Fakültesi

"yeni İşim Giriş Programı 2018" De Öğrencimizin Başarısı

08/05/2018 18:56:08 - 09/05/2018 18:56:08 - 41436 Okunma

Trakya’daki girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve gençleri teknoloji odaklı girişime teşvik ederek parlak fikirleri Trakya ekonomisine kazandırmak amacıyla Trakya Kalkınma Ajansı, Türkiye Ekonomi Bankası, bölge Üniversiteleri, Ticaret ve Sanayi Odaları, Teknoparklar ve diğer paydaşlar ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde düzenlenen “Yeni İşim Girişim Programı Demo Day 2018”in finali 7 Mayıs 2018 tarihinde Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe; Kırklareli Valisi Orhan ÇİFTÇİ, Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir DEMİR, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, il protokolü, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU yaptı.

Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Yeni İşim Girişim Programı Demo Day 2018 etkinliğine ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek etkinliğin gençlerin kariyer yolculuklarında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. “Herkesin her zaman parlak bir fikri olabilir. Ancak bu fikirleri hayata geçirebilmek için finansal kaynağa ihtiyaç vardır” diyen Prof. Dr. MUSAOĞLU, bu etkinliğin bireysel girişimciliğin desteklenmesine önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN ise; Yeni İşim Girişim Programı Demo Day 2018 etkinliğinin gelişim sürecinden bahsederek, yeni dünyanın geleceğini şekillendirmek isteyen genç girişimcilere “Gelin birlik olalım, bizler maddi ve manevi olarak elimizden ne geliyorsa sizleri destekleyelim” diyerek çağrıda bulundu. ŞAHİN konuşmasının sonunda, “30 Trakyalı genç girişimci, aldıkları dört aylık eğitimin son adımında geçen ay projelerini ara jüriye sundular ve bunlardan sekiz tanesi büyük finalde yarışmaya hak kazandı. Bugün jüri değerlendirmesi sonucunda en başarılı olan üç proje sahibi, Slikon Vadisi’ne gitme fırsatı bulacak” dedi ve programın Ülkemizdeki girişimcilik faaliyetlerine güzel bir örnek olmasını temenni etti.

Açılış konuşmalarının ardından Girişimci ve Deplhi Sonic Kurucu Ortağı Gökhan ÇELEBİ, katılımcılarla Deplhi Sonic’in hikâyesini paylaştı. Konuşmasına “İnovasyon”, “Endüstri 4.0” ve “Big Data” nın önemini belirterek başlayan ÇELEBİ, “Piyasada çok ciddi derecede veri akışı var. Bu sebeple veri setinin hızla akması gerekiyor” dedi.  Çelebi konuşmasında demiryolu, rüzgâr türbini, denizcilik, havacılık, petrol, gaz ve endüstriyel gelişim süreci için geliştirdikleri bulut tabanlı yapay zekâ algoritmasına da yer vererek faaliyette oldukları ülkeleri katılımcılara aktardı.

Demo Day 2016 ve Demo Day 2017 Finalistleri Deneyimlerini Paylaştı

“Yeni İşim Girişim Programı Demo Day 2018” etkinliğinde geçmiş yıllarda ilk üçe kalarak başarı elde eden finalistlerin katılımı ile panel düzenlendi. Panelde Kadir Can KIRKOYUN; “Scode”, Ertaç PAPRAT; İndisera” ve Anıl BAŞARAN; “Servissoft” isimli projesini katılımcılara anlatarak, kurdukları “Demo Day” platformu ile ilgili bilgi verdiler. Yarışmanın kariyer hayatları için önemli bir tecrübe olduğunu dile getiren panelistler, böylesine anlamlı bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerini sundular. 

8 Aday Finalde Katılımcılara Proje Sunumlarını Yaparak Yarıştı

Aralarında Fakültemiz Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ayşenur SÜNGÜ'nün de bulunduğu,  büyük finale kalan sekiz girişimci,  proje sunumlarını gerçekleştirdi. Projeler katılımcılar tarafından ilgi ve dikkatle izlendi. Profesyonellerden oluşan jüri değerlendirmesinin ardından “Tr Cari” isimli projesiyle E. Hilmi KÜÇÜKKÖSE birincilik ödülünü, “Akıllı Tarım” isimli projesiyle Bahri KIRBIYIK ikincilik ödülünü ve “Diabi” isimli projesiyle Mücahit DALYAN üçüncülük ödülünü elde ederek Slikon Vadisi’ne gitmeye hak kazandı. Fakültemiz Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi  Ayşenur SÜNGÜ ise  holografik bir bilgi panosu oluşturarak,   yarışmaya ,   donanım ve yazılım birarada olarak katılan tek yarışmacı olma özelliği ile  "PANHOL" isimli projesi ile  dördüncü olarak 7.000 ₺ ve yarışmanın beşincisi 5.000 ₺ değerinde ticari geliştirme desteği ödülünü alırken diğer üç proje sahibi mentor/danışmanlık desteğinden yararlanma fırsatı elde etti.

Program, toplu tören fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Yeni İşim Girişim

Facebook Twitter Google Plus
demoday
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.