MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Mühendislik Fakültesi

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Şengörür’Ün Aday Öğrencilere Mesaji

07/08/2018 15:53:55 - 07/08/2018 15:53:55 - 27064 Okunma
Sevgili gençler,

Uzun ve yorucu bir maratonun ardından, öğrenim hayatınıza ve geleceğinize yön verecek bir sınavı geride bırakarak yükseköğretiminizi sürdüreceğiniz üniversiteyi seçme aşamasına gelmiş bulunuyorsunuz. Öncelikle sizlerle birlikte eğitim yolculuğunuzun bu aşamasına dek en büyük destekçileriniz olan aileleriniz ve öğretmenlerinizi tebrik eder; vereceğiniz kararın Ülkemiz adına hayırlı olmasını dilerim.

İyi bir üniversite eğitimi hepinizin hakkıdır. İlgi alanlarınız ve becerileriniz doğrultusunda en iyi tercihi yapacağınıza inanıyor ve bu konuda Türkiye’nin en genç öğretim kadrolarına sahip üniversitelerden biri olarak sizleri Kırklareli Üniversitesi ailesinin bir üyesi olmaya davet ediyorum.

Bu bağlamda; Trakya’nın en huzurlu, güvenli ve öğrenci dostu şehrinde yer alan Kırklareli Üniversitesi’nin siz değerli öğrencilerimiz için "doğru tercih" olacağını sizlerle paylaşmak istiyorum. Üniversitemiz Trakya’nın en genç devlet üniversitesi olarak 11. yılını geride bırakırken, her geçen gün artan, başarılı, genç ve dinamik akademik kadrosu ve özverili personeline ilaveten; rekabetçi fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları ile sizleri iş yaşamına hazırlamak için kısa zamanda edindiği zengin birikimi, deneyimi ve altyapısına güvenmektedir. 

Kırklareli Üniversitesi; son teknoloji araç gereçlerle donatılmış laboratuvarları ve derslikleri ile eğitimde çağdaş ortamları öğrencilerinin hizmetine sunmaktadır. Akademik birimlerimizin var olan laboratuvarlarına ilaveten Mühendislik Fakültesi bünyesinde; Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği laboratuvarları; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde ise Finans Laboratuvarı öğrencilerimize hizmet sunmaktadır. Ayrıca, Hukuk Fakültesi bünyesinde kurgusal duruşma salonunun hizmet sunması için gerekli çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir.

Öğrenci odaklı bir üniversite olarak öğrencilerimizin mesleki temel bilgi, beceri ve değerleri ile fiziksel ve kişisel gelişimlerine büyük önem vermekteyiz. Öğrencilerimiz, açık ve kapalı spor tesislerimizin yanı sıra Fitness merkezimizde diledikleri zaman serbest ağırlık çalışması, spinbike, squash gibi çeşitli spor aktiviteleri yapabilmektedir.

Eğitim hayatınız süresince ilgi alanlarınıza yönelik öğrenci kulüplerine üye olarak sosyal faaliyetlerde yer almanızı ve etkinlikler düzenlemenizi destekliyoruz. Ayrıca Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, öğrencilerimizin doğru amaç ve hedefler belirleyerek kariyer yolunda güvenilir adımlar atmaları için gerekli rehberlik hizmetini sunmaktadır.  

Uluslararasılaşmaya son derece önem veren Kırklareli Üniversitesi; 2018-2019 eğitim öğretim yılı için %70’i Balkan ülkelerinden olmak üzere 16 farklı ülkeden öğrenci kabul etmektedir. Üniversitemiz ayrıca öğrenci ve öğretim elemanlarının Erasmus+, Mevlana gibi uluslararası değişim programlarına aktif olarak katılmalarını sağlamaktadır. Öğrencilerimiz yükseköğretim süreçlerini uluslararası deneyimlerle zenginleştirerek önemli bir avantaj elde etmektedir.

Öğrencilerimiz, üniversitemizin aktif olarak desteklediği sosyal sorumluluk projeleri ve öğrenci kulüplerinin faaliyetleri aracılılığıyla kültürel ve sosyal becerileri gelişmiş, sosyal sorumluluk bilincine sahip bireyler olarak öğrenimlerini sürdürmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle tercihinizin ülkemiz, sizler ve aileleriniz için hayırlı olmasını can-ı gönülden temenni ediyor ve sizleri Kırklareli Üniversitesi ailesinin bir mensubu olmaya davet ediyorum.

ADAY ÖĞRENCİ PORTALI İÇİN TIKLAYINIZ.

 

Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR

              Rektör

aday öğrenci

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.