MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Mühendislik Fakültesi

Genç İnşaat Mühendis Adaylari Baretlerini Giydi

21/12/2018 15:54:54 - 21/12/2018 15:54:54 - 43057 Okunma

Fakültemiz İnşaat Mühendisliği Bölümüne yeni başlayanlar için 20 Aralık 2018 Perşembe günü “Baret Giyme Töreni” düzenlendi.

Fakültemiz Konferans Salonunda gerçekleşen törene Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün yanı sıra Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL, Genç İnşaat Mühendisleri Öğrenci Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Kadir KILINÇ, İnşaat Mühendisi Turhan GÜLAÇAR, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, inşaat mühendislerinin insanların barınma, ulaşım ve birçok alanda gereksinimleri olan yapıların teknik şartnamelere, yasa ve yönetmeliklere uygun olarak yapılması için çalıştıklarını ifade etti. İnşaat mühendislerinin çok dikkatli olması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, “Yapılacak olan en ufak hata geri dönülemez sonuçlara yol açacaktır. Sizlerin yapacağı, köprülerden ve yollardan insanlar geçecek, yapacağınız evlerde insanlar yaşayacak. Dolayısıyla sizlere bu hususta büyük sorumluluklar düşüyor” dedi.

Öğrencilerin lisans öğrenimleri boyunca kendilerini geliştirmeleri gerektiğine de dikkat çeken ŞENGÖRÜR, sözlerine şöyle devam etti: “Yabancı dilinize çok önem verin ve mutlaka geliştirin. Sizlere bir diğer tavsiyem teknoloji ve hız çağında yaşıyoruz. Bu sebeple alanla ilgili bütün eksiklerinizi tamamlamaya gayret edin. Kendinizi özellikle bir alanda geliştirin ve o alandaki programları takip edin. Bizler bu konuda öğrencilerimize her türlü desteği vermeye hazırız.”

Genç İnşaat Mühendisleri Öğrenci Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Kadir KILINÇ, geleneksel olarak her yıl düzenlenen baret giyme töreninin öğrencilerin motivasyonunu arttırdığını dile getirdiği konuşmasında bu amaçla teknik geziler düzenlemeye ve kariyer günleri organize etmeye devam edeceklerini kaydetti. KILINÇ, sözlerine şöyle devam etti: ”Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün de ifade ettiği üzere biz akademisyenler öğrencilerin hayatlarına dokunmalıyız. Çünkü bir akademisyen öğrencinin hayatına dokunduğunda öğrencinin çalışma isteği ve kendine güveni artıyor.”

Genç İnşaat Mühendisleri Öğrenci Kulübü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akif TAŞKIRAN konuşmasında, kulüp faaliyetleri ve düzenledikleri teknik gezilerden bahsetti. “Kendimizi geliştirmek zorundayız” diyerek kişisel gelişimin önemine dikkat çeken TAŞKIRAN, “Geleceğin başarılı inşaat mühendisleri olabilmemiz için kitap okumamız, yabancı dilimizi geliştirmemiz ve alanımızla ilgili yazılım programlarını öğrenmemiz lazım. Başarılı insanların hayatlarına baktığımızda hiçbiri vaktini uyuyarak harcamıyor ya da günlük dizileri takip etmiyor. Eğer geleceğin Mimar Sinanları olmak istiyorsak gerekli çabayı göstermeliyiz” dedi.

Törende kariyer gelişiminden bahseden İnşaat Mühendisi Turhan GÜLAÇAR ise, eğitim hayatınız süresince alabildiğiniz tüm bilgileri almaya, kendinizi geliştirmeye çalışın. Sadece mesleki alanda değil yaşamın her alanında çevreye, doğaya, canlılara saygılı ve ülkesi için daha fazla üreten bireyler olmanızı temenni ediyorum” dedi.

Öğrencilere mesleği sevdirme amacıyla yapılan etkinliğin sonunda genç inşaat mühendisi adayları baretlerini taktı.

 

Baret Töreni

Facebook Twitter Google Plus
GENÇ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ BARETLERİNİ GİYDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.