MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Mühendislik Fakültesi

Oyun Sektöründe Kariyer Olanaklari Konuşuldu

18/04/2019 11:42:43 - 18/04/2019 11:42:43 - 31847 Okunma

Üniversitemiz 9. Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında Fakültemiz Yazılım ve Bilişim Kulübü tarafından “Oyun Sektöründe Kariyer” konulu söyleşi düzenlendi.

Fakültemiz Konferans Salonu’nda 08 Nisan 2019 Pazartesi günü gerçekleşen programa Gamelab İstanbul Genel Müdürü Noyan CULUM ve Oyunder Genel Müdürü Tansu KENDİRLİ konuşmacı olarak katıldı.

Oyun sektöründe kariyer imkânlarının konuşulduğu seminerde, Türkiye’de oyun sektörünün artık şirketleşme ve kurumsallaşma sürecine girdiği söylendi.

Türkiye'de oyun sektörünün artık şirketleşme, kurumsallaşma sürecine girdiğinden bahseden Oyunder Genel Müdürü Tansu KENDİRLİ,  önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde ise gerekli olgunluğa ulaşıp, önemli ihracat sektörlerinden biri olacağını belirtti. Üniversite mezunları da "Ben oyun yapacağım" demekten, "Ben oyun şirketlerinde çalışmak istiyorum" cümlesine terfi edeceklerdir cümlesine dikkat çeken KENDİRLİ özellikle bu tür seminer ve konferanslarda bulunmalarının sebebinin Üniversite öğrencilerine bu alanda kariyer imkanlarını anlatmak olduğunun altını çizdi.

Söyleşi, soru – cevap kısmının akabinde katılımcılara plaket takdimi ile sona erdi.

Oyun Sektörü

Facebook Twitter Google Plus
Oyun Sektöründe Kariyer
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.