2019-2020 Akademik Yili Üniversite Bursu Başvurulari

22/10/2019 14:33:32 - 22/10/2019 14:33:32 - 18178 Okunma

Başvuru Formu Ön Yüzü için tıklayınız.

Başvuru Formu Arka Yüzü için tıklayınız.

BURS BAŞVURU KRİTERLERİ

A-BURS VERİLMEYECEK ÖĞRENCİLER

a)Kurumdan öğrenim kredisi veya burs almış öğrenciler,

b)5102 Sayılı Kanunun 2. maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta alan öğrenciler,

c)Burs isteğinde bulunduğu tarihte, okula giriş tarihi itibariyle bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,

d)Yabancı uyruklu öğrenciler,

e)Polis akademisi öğrencileri ile askeri okul öğrencileri,

f)Ek sürede öğrenim gören öğrenciler,

B-DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1-Seçimler Burs Kredi Yönetmeliğinin 9. maddesi kapsamındaki öğrenciler göz önünde bulundurarak yapılacaktır, gerçek ihtiyaç sahibi öğrencilerin başvuru yapması önemlidir.

2-Dikey geçiş yapan (iki yıllık bir yükseköğretim programından mezun olup, ara vermeden dört yıllık bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran) öğrencilere, 3. sınıfta burs tahsisi yapılmaktadır. Ara vermeden dikey geçiş ile Fakültemize kayıt yaptıran 2019-2020 eğitim öğretim yılında 3. sınıfı okuyacak öğrencilerin, okula giriş yılı olarak ön lisans programına başladığı yılın yazılması gerekmektedir.

3-Öğrenciler iş ve işlemlerle ilgili olarak 444 1961 nolu çağrı merkezinden bilgi alabilirler.

KYK BURS BAŞVURULARI