MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Mühendislik Fakültesi

4.arge Ve İnovasyon Zirvesi & Sergisine Katildik

30/10/2019 11:20:59 - 30/10/2019 13:38:27 - 33431 Okunma

Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG)´nun öncülüğünde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı desteğiyle düzenlenen "4.Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi” İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında 23-24 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleşti. Organizasyon Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla yapıldı. Sergiye Bakan Dönmez'in yanı sıra kalkınma ajansları, AR-GE merkezleri, üniversite projelerinin temsilcileri de katıldı.  Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde açılan sergide sağlıktan uzay araştırmalarına, savunma sanayiinden enerjiye, iletişimden çevre konularına kadar buluş ve icatlar sergilendi.

Organizasyona Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Trakya, Kırklareli ve Namık Kemal üniversiteleri, Yeni İşim Girişim Programı’ndan genç girişimciler katıldı. Sanayici, yatırımcı ile proje sahiplerini aynı platformda buluşturan organizasyona Trakya Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi  ve Kırklareli Üniversitesi 3’er projeyle katılırken Trakya Kalkınma Ajansı standında bölge üniversitelerinin yanı sıra 2 girişimci yer aldı.

Zirveye üniversitemiz adına CertiDApp: Blockchain tabanlı dijital sertifikasyon platformu, Exampp: Çevrimiçi Anlık Sınav Uygulaması, Conatustart: Fikir paylaşım platformu projeleri ile Yazılım Mühendisliği bölümünden Dr.Öğr.Üyesi Bora ASLAN, Arş.Gör. Kerem ATAŞEN, Nilüfer SİLEMEK ve Çağlar ÖZCAN katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, bürokratları ve çok sayıda ziyaretçi TRAKYAKA standını ziyaret ederek, Trakya Bölgesi’nde yürütülen projeler ve girişimler hakkında bilgi aldı.

4.ARGE VE İNOVASYON

Facebook Twitter Google Plus
4.ARGE VE İNOVASYON ZİRVESİ&SERGİSİ 2
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.