Fakültemizde Covid-19 Pandemi İle Mücadele Çalişmalari Kapsaminda Çok Kullanimlik Maske Üretimi Başladi

31/03/2020 12:07:22 - 31/03/2020 12:07:22 - 23147 Okunma

Fakültemiz Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadeleye destek olmak için bünyesindeki 3 boyutlu yazıcılar ile yarım yüz solunum maskesi (çok kullanımlık maske) üretmeye başladı.

Üniversitemiz personeli ve sağlık çalışanlarının virüsten korunmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Fakültemiz Elektrik Elektronik Bölümü Araştırma Görevlisi Abdülkerim Ahmet KAPLAN, “Dünyanın ve Ülkemizin içine girdiği bu süreçte Covid-19’dan etkilenen insanlar için maske ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Araştırma Görevlisi arkadaşım Mete BERBEROĞLU ile birlikte bir çalışma yürütmekteyiz. 3 boyutlu yazıcılarımızla birlikte internetten açık kaynak tabanlı modelleri alıp bu modeller üzerinde değişiklikler yaparak tekrar tekrar kullanılabilen maskeler üretiyoruz. Maskelerimiz toplamda iki parçadan oluşan ve bir adet makyaj pamuğuyla birlikte steril bir bez ile solunumun sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağlayan maskelerdir. Bunları üretirken Üniversitemizin 7 adet 3 boyutlu yazıcısını kullanmaktayız. Şu anda günde 15 maske üretmekteyiz. Bu yazıcılarla baskıları gerçekleştirip hem Üniversitemiz personeline hem de sağlık çalışanlarımıza maskelerin dağıtımını yapmak istiyoruz” dedi.

ÇOK KULLANIMLIK MASKE ÜRETİMİ

ÇOK KULLANIMLIK MASKE ÜRETİMİ