MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Mühendislik Fakültesi

Üniversitemizde Dijital Kariyer Etkinliği Düzenlendi

06/05/2020 15:46:02 - 06/05/2020 15:46:02 - 19838 Okunma

Üniversitemizde Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik “Kariyer Etkinliği” düzenlendi.

Videokonferans yöntemiyle gerçekleştirilen etkinlikte Danone Gıda ve İçecek Sanayi ve Tic. A.Ş. sütlü ürünler yöneticileri Üniversitemizin; Gıda Mühendisligi, Mekatronik Mühendisliği, Gida Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi ve Mekatronik öğrencileri ile dijital ortamda bir araya geldi.

Öğrencilerimizin kariyer hayatlarına yön vermeleri, iş dünyası ile tanışmaları ve farklı uygulama alanları hakkında bilgi almaları amacıyla gerçekleştirilen kariyer etkinliğine; Danone Gıda ve İçecek Sanayi Tic. A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Bora GEREM, Sütlü Ürünler Ülke Kalite Müdürü Semra ÖLMEZ, Fabrika Müdürü Özlem TAŞDEMİR, Operasyon Müdürü Fatih BAŞARAN ile Teknik Servisler ve Projeler Müdürü Cengiz HAN konuşmacı olarak katıldı.

Programın ilk konuşmacısı Danone Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Bora GEREM, firmanın kısa bir tanıtımını yaparak insan kaynakları süreçleri ile staj imkanları hakkında bilgiler verdi. 2019 yılında 100 bin çalışan ile 120 ülkede 100’üncü kuruluş yıldönümlerini kutladıklarını belirten GEREM, “Danone, temelde her bireyin benzersiz olduğuna inanan ve bu bireylerin potansiyellerini maksimumda geliştirmelerine katkı sağlarken mesleki gelişimlerini de anlamlı bir yolculuğa dönüştüren bir ailedir” dedi.

Fabrika Müdürü Özlem TAŞDEMİR ise, Danone’nin "gıda yoluyla sağlık ulaştırmak" misyonuyla hareket ettiğini dile getirerek yöneticisi olduğu kurumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öğrencilere çalışacakları şirketin kurumsal kültürüne ve misyonuna çok önem vermeleri tavsiyesinde bulunan TAŞDEMİR; “Yeni projeler geliştirmek, inovatif ürünler çıkarmak ve fabrikada daha verimli çalışma standartları oluşturmak durumundayız. Dünyamız sürekli değişiyor. Yani çok statükocu bir yapımız yok. Çalışacağınız firmada bence bunu da arayın. Aksi durumda mesleki anlamda körelirsiniz ve kendinizi geliştiremezsiniz. Danone’de kariyer yolculuğunun bir sonu yok. Eğer gayret göstererek elinizden gelenin en iyisini yapıyorsanız, kariyerinizde gelebileceğiniz noktanın bir sınırı bulunmuyor” diye konuştu.

Operasyon Müdürü Fatih BAŞARAN ise 2005 yılında Danone Lüleburgaz Fabrikasında proje mühendisi olarak başladığı kariyer serüvenine sırasıyla; üretim yöneticisi, vardiya süpervizörü, bakım yöneticisi ve operasyon müdürü olarak devam ettiğini aktardı. Çalıştığı firmasının kendisine kişisel gelişim ve kendi yetkinliğini arttırma noktasında birçok fırsat sunduğu için başka bir iş arama ihtiyacı duymadığını söyleyen BAŞARAN, bir Türk mühendisi olarak Ülkemizde gerçekleştirdikleri çeşitli projelerin dünyanın farklı ülkelerinde de lanse edilmesinin kendileri için önemli bir keyif noktası olduğunu söyledi.       

Ülke Kalite Müdürü Semra ÖLMEZ de 2001 yılında çalışmaya başladığı Danone firmasında ülke kalite müdürlüğüne kadar giden süreci ve tecrubelerini öğrencilerle paylaştı. Danone’yi bir okul olarak gören ÖLMEZ, öğrencilere hedeflerine ulaşmak için çok çalışmaları ve asla vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Teknik Servisler ve Projeler Yöneticisi Cengiz HAN da Danone ile nasıl tanıştığını anlatarak başladığı konuşmasında çalışmaya hiçbir zaman rahatlık ve konfor gözüyle bakmadığını belirtti. Kişinin işine gönül vermesi ve işini iyi yapması halinde özel sektörde başarıya ulaşılacağını ifade etti.

Etkinliğin sonunda konuşmacılar, kendilerine bu imkanı tanıyan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’e teşekkür ettiler. 2 buçuk saat süren etkinlikte öğrencilerin yönelttiği sorulara da yanıt verildi.

Dijital Kariyer Etkinliği klu_muhendislik

Facebook Twitter Google Plus
DİJİTAL KARİYER ETKİNLİĞİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.