Kurumsal (Öğrenci Ve Personel) E-Posta Hesap İşlemlerinde Güncelleme

03/07/2020 19:44:46 - 03/07/2020 19:44:46 - 7586 Okunma

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde geliştirilmiş olan  personel ve öğrencilerin kurumsal e-posta hesap işlemlerinin gerçekleştirilmesinde kullanılan KLUPOSTA sistemine yeni bir güncelleme getirilmiştir. Bu güncellemeyle birlikte, hem personel hem de öğrenciler kendi kurumsal e-posta hesaplarını açabileceklerdir.

Daha önce birimlerde yetkili olan personel tarafından açılabilen e-posta hesapları, artık bireysel olarak açılabilmektedir. Bu noktada, KLUPOSTA sisteminde yetkili kişilerin sistemi kullanma yöntemleri değişmemiş olup, var olan hizmet süreçleri aynı şekilde devam etmektedir.

KLUPOSTA sisteminde, e-posta hesabı zaten bulunan personel ve öğrenciler, sadece şifre sıfırlama işlemi yapabilmektedir. E-posta hesabı bulunmayan personel ve öğrencilerin izlemesi gereken adımlar sırasıyla aşağıdaki şekildedir:

1. KLUPOSTA sisteminde bireysel olarak kurumsal e-posta hesabının açılmaya çalışılması,
  2. Bireysel olarak sorun yaşandığı durumlarda, bağlı bulunan birimlerdeki yetkililerle iletişim kurulması,
  3. Yetkili personellerle iletişim kurulamaması ya da yetkili personelin bulunmaması durumunda Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'yla iletişim kurulması.

E-posta işlemleriyle ilgili daha detaylı bilgiye erişmek için tıklayınız

mail açma hesap kluposta