MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Mühendislik Fakültesi

Akademisyenlerimizin Geliştirdikleri Ar-Ge Ve İnovasyon Projeleri, Uluslararası Fuarda Sergilendi

09/05/2017 10:30:37 - 09/05/2017 10:30:37 - 18225 Okunma

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığının himayesi altında gerçekleştirilen "Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı" İstanbul Pullman Kongre ve Fuar Merkezi’nde 03-05 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi.

 
 
T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, TÜBİTAK, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Yükseköğretim Kurulu işbirliği ile gerçekleştirilen "AR-GE İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı"nın açılışı YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf COŞKUN, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali ÇELİK, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Cüneyd DÜZYOL ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp GÜMÜŞ'ün katılımı ile yapıldı.
 
 
Trakya Kalkınma Ajansı ile Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi’nin de katkı sunduğu zirveye toplam 2 Ar-Ge ve İnovasyon projesi ile katılan Kırklareli Üniversitesi’ne gösterilen ilgi dikkatlerden kaçmadı.
 

Çok sayıda üniversite ve Ar-Ge merkezinin katıldığı Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı’na Yrd. Doç. Dr. Buket AŞKIN ve Yrd. Doç. Dr. Orhan Onur AŞKIN “Lavanta Yağı ile Aromalandırılmış Kırklareli Beyaz Peyniri”; Öğr. Gör. Harun GEZİCİ, Öğr. Gör. SItkı KOCAOĞLU ve Mekatronik Programı öğrencisi Abdulcelil KİBAROĞLU; "CPM (Continuous Passive Motion) Cihazı", adlı projelerle katılım göstererek ziyaretçilere projeler hakkında bilgiler verdiler.

YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ Kırklareli Üniversitesi Stantlarını Ziyaret Etti

Zirvenin açılışını yapan YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, Kırklareli Üniversitesi’nin stantlarını ziyaret etti. Ziyarette Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ’a Lavanta Aromalı Kırklareli Beyaz Peyniri ikram edildi. Üniversitemizin sergilediği projeler hakkında bilgi alan Saraç, akademisyenlerimizi tebrik etti. Zirveyi gezen YÖK Başkanı Prof. Dr. SARAÇ, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf COŞKUN, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali ÇELİK, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Cüneyd DÜZYOL ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp GÜMÜŞ de Kırklareli Üniversitesi’nin açtığı stantlar ile yakından ilgilenerek Kırklareli Üniversitesi akademisyenlerine teşekkür ettiler. 

 

 
 
 
fuar

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.