Kırklareli Üniversitesi “Ii. Proje Pazarı” Gerçekleştirildi

22/05/2017 13:15:26 - 22/05/2017 13:15:26 - 23303 Okunma

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Başkanlığı tarafından akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizde proje kültürü oluşturmak ve ülkemizde bilimsel ve teknolojik gelişmenin dinamiğini oluşturacak bilim insanlarını teşvik etmek amacıyla Kayalı Kampüsü Çarşı Fuaye Alanı’nda; “Kırklareli Üniversitesi II. Proje Pazarı”  organizasyonu düzenlendi. 17 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilen etkinlikte Fakültemiz akademisyen ve öğrencilerimiz de, fikirlerini ve projelerini görücüye çıkardı.

Üniversitemizden çıkacak olan sanayiye uygulanabilirliği yüksek projeleri ve buluşları tespit etmek ve Ar-ge ve inovasyon çalışmalarının devam etmesi açısından son derece önemli olan “Proje Pazarı”nın açılışını, Rektörümüz ve Dekanımız Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR gerçekleştirdi.

Etkinliğin açılışında konuşan Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR; “Yeni projelerin ortaya çıkması ve çıktılarının katma değere dönüşmesi Kırklareli, Trakya ve Ülkemizin bilim, teknoloji ve inovasyon çerçevesinde bir çekim noktası haline gelmesinde büyük önem taşımaktadır” dedi.

Bu tür faaliyetleri önemsediklerini vurgulayan ŞENGÖRÜR, "Proje Pazarı" etkinliğinin ikincisinin düzenlendiğini ifade ederek bu yılki etkinliğe 38 projenin katıldığını belirtti. Her yıl "Proje Pazarı" etkinliğini güçlendirdiklerini dile getiren ŞENGÖRÜR, “Üniversite olarak daha sağlam ve emin adımlarla ilerliyoruz. Arzumuz bütün akademisyen ve öğrencilerimizin bu tür faaliyetlere katılmalarıdır. Önümüzdeki yıl bu projelerimizin artacağına inancım tamdır. Tüm akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdeleyi keserek projeleri gezen ŞENGÖRÜR, proje sahibi akademisyen ve öğrencilerden bilgi aldı.

II.Proje Pazarına 16 proje ile katılan  Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü,  Makina Mühendisliği Bölümü ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Akademisyen ve  öğrencilerimiz;

Gıda Mühendisliği Bölümü,

*Lavanta Yağı ile Aromalandırılmış Kırklareli Beyaz Peyniri

Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın, Yrd. Doç. Dr. Orhan Onur Aşkın,

*Eşek Sütünün Geleneksel ve Fonksiyonel Gıdalarda Kullanımı: Kefir Örneği

Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın, Yrd. Doç. Dr. Orhan Onur Aşkın, Ecem Yavaş,

*Mantar Ve Brokolinin Kabin Tipi Konveksiyon Kurutucuda Kurutulması, Optimizasyonu Ve Besin Değerinin Karşılaştırılması

Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın, Erkan Karacabey, Erdoğan Küçüköner,

*Altın Çilek Suyunda (Physalis Peruviana L.) Randıman İle Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özellikler Üzerine Mayşe Enzimasyonunun Etkisi

Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın, Yeşim Öcal, Sevgi Atılgan, Neslihan Tatlıcı, Tuğba Atılgan, Erdoğan Küçüköner,

*Kızılcık İlaveli Salam Üretimi ve Buzdolabı Şartlarında Muhafazası Esnasında Kalite Özelliklerinin İncelenmesi

Begüm Çoban, Gamze Bildiş, Kübra Kaplan, Kübra Yıldız, İrem İkitemur, Yrd. Doç. Dr. Harun Uran,

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü;

*Robot Kol ve PLC Kontrollü Konveyör Bant Projesi

Mehmet Alp Solak, Mustafa Baş, Onur Balkar, Yrd. Doç. Dr. Evren İşen,

*Arduino ile Akıllı Ev Sistemi Tasarımı

Burak Yılmaz, Mustafa Mancar, Yrd. Doç. Dr. Evren İşen, Prof. Dr. A. Sabih Atadan,

*İnsan Hareketine Duyarlı Robot Kol Tasarımı

Uğur Emre Yıldız, Yrd. Doç. Dr. Evren İşen,

*Mikrodenetleyici Kontrollü Robot Araç Tasarımı

Ahmet Berke Aksu, Aykut Karagöz, Orkun Serçi, Yrd. Doç. Dr. Evren İşen,

*2.4 GHz Dikdörgensel Mikroşerit Yama Anten Tasarımı

Yrd. Doç. Dr. Sena Esen Bayer Keskin, Yasin Yılmaz, Safa Efendioğlu,

*Rüzgar Türbinleri İçin Küçük Güçlü Alternatör Tasarımı

Yrd. Doç. Dr. Engin Hüner, Doç. Dr. Özlem Aytekin, Mahmut Yeşiltaş, Faruk Güney, Mehmet Emin Demir, Abdulmenap Aras, İnan Yılmaz

(Enerji Sistemleri Müh, Elektrik Elektronik Mühendisliği)

*Robotik ve Yapay Zeka

Onur Azazi, Suat Güngör,

*İki Boyut (XY) Şekil Çizme

Cem Güler,

Makina Mühendisliği Bölümü;

*Laboratuvar Tipi Vakum ve Isı ile Şekil Verme Makinesinin Tasarım ve İmalatı

Yrd. Doç. Dr. Olcay Ekşi, Yrd. Doç. Dr. Sencer Karabeyoğlu, Doç. Dr. Erol Türkeş

*Poliüre Matris Malzemesi ve Cam, Aramid, Karbon Elyaf Kumaş Takviyeleri Kullanılarak Üretilen Kompozit Malzemelerin Mekanik Davranışlarının İncelenmesi

Yrd. Doç. Dr. Sencer Süreyya Karabeyoğlu, Yrd. Doç. Dr. Olcay Ekşi, Yrd. Doç. Dr. Nurşen Öntürk,

İnşaat Mühendisliği Bölümü;

*Pirinç Kabuğu Külü Kullanılarak Killi Zeminlerin İyileştirilmesi

Yrd. Doç. Dr. Erdinç Keskin, Arş. Gör. İlker Şahinoğlu, Cansel Çelik, Ayşe Günday

projeleri ile katılmışlardır.

Akademisyen ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.