Fakültemiz Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Tüm Dünya Ile Birlikte Kod Yazdı

19/10/2017 17:50:45 - 19/10/2017 17:50:45 - 13322 Okunma

Fakültemiz Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencilerinin katılımı ile oluşturulan Üniversitemiz  Yazılım ve Bilişim Kulübü tarafından “7-22 Ekim Avrupa Kodlama Haftası” (Europe Code Week) kapsamında düzenlenen etkinlikte Fakültemiz  öğrencileri tüm dünya ile birlikte kod yazdı. Fakültemiz Konferans Salonunda 18 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilen etkinliğe yanlarına bilgisayarlarını alıp katılan öğrenciler çeşitli algoritmaları çözmeye çalışarak bilişimsel becerilerini geliştirdiler.

“Teknoloji ve bilgisayarlar ile etkileşim içinde olduğumuz bir dünyada kodlamayı öğrenmek demek bu hizmetlerin nasıl çalıştığını anlamaya çalışmak ve yeni fikirler keşfetmek demektir” diye konuşan Fakültemiz Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bora ASLAN, Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde 7-22 Ekim tarihleri arasında çeşitli kod yazma aktiviteleri düzenlenerek Kodlama Haftasının kutlandığını belirtti.

Kod yazılım