Çalışan Temsilci Seçimi Hakkında Duyuru

19/12/2017 16:35:47 - 19/12/2017 16:35:47 - 18777 Okunma

DUYURU

Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde  yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmalarında görev yapmak üzere İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ ÇALIŞAN TEMSİLCİSİNİN NİTELİKLERİ VE SEÇİLME USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN TEBLİĞ ‘e göre yapılacak seçimle bir  (1) kişi Çalışan Temsilcisi olarak belirlenecektir.

Aşağıdaki belirtilen şartları sağlayan ve yetki ve yükümlülükler çerçevesinde görev yapacak adayların  Mühendislik Fakültesi Sekreterliği’ne 28/12/2017 Perşembe  Günü mesai bitimine kadar başvurmaları gerekmektedir.

Çalışan Temsilcisi Adaylarında Bulunması Gereken Nitelikleri:

a) İşyerinin tam süreli daimi çalışanı olması,

b) En az 3 yıllık iş deneyiminin bulunması,

c) En az ortaokul düzeyinde öğrenim görmüş olması.

Çalışan Temsilcisinin Yetki ve Yükümlülüğü:

(1) Çalışan temsilcisi; iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çalışmalara katılma, çalışmaları izleme, tehlike kaynağının yok edilmesi veya tehlikeden kaynaklanan riskin azaltılması için tedbir alınmasını isteme, tekliflerde bulunma ve benzeri konularda çalışanları temsil etmeye yetkilidir.

(2) Görevini yürütmesi nedeniyle, çalışan temsilcisinin hakları kısıtlanamaz.

(3) Çalışan temsilcisi görevi gereği işverenin veya işyerinin mesleki sırları ile gördüğü, öğrendiği hususları ve çalışanlara ait özel bilgileri gizli tutmakla yükümlüdür. 19/12/2017

Prof.Dr.Bülent ŞENGÖRÜR

Dekan