2018-2019 Akademik Yili Yaz Dönemi Staj Tarihleri Belirlendi

13/03/2019 14:22:39 - 13/03/2019 14:21:26 - 34326 Okunma

Fakülte Staj Komisyonunca belirlenen  2018-2019 Akademik Yılı Yaz Dönemi   staj tarihleri  aşağıda listelenmiştir. Staj yapacak öğrencilerimiz  staj evraklarını sağlık provizyon çıktısı ile beraber 27 Mayıs  2019 tarihine kadar Öğrenci İşleri birimimize teslim etmeleri  ve Öğrenci Bilgi Sistemine  giriş yaparak staj başvuru işlemlerini tamamlamaları  gerekmektedir. İşlemlerinizi son günlere bırakmamanız hem sizin, hem staj komisyonlarımızın,  hem de Dekanlığımızın işlerini kolaylaştıracaktır.

Farklı üniversitelerde yazokuluna da  gitmeyi planlayan öğrencilerimizin;  staj tarihleri ile yazokulu öğretim  tarihlerini çakıştırmaması gerekmektedir.

Öğrencilerimiz kendilerine uygun olan tarih aralığını seçerek aşağıdaki staj akış diyagramındaki aşamaları gerçekleştirmek suretiyle staja başlayabilecektir.

Staj yapacakları işletme tarafından kendilerine ücret ödenecek/ödenmeyecek  tüm  öğrenciler  İşletme Staj Sözleşmesini ve Formunu  üç suret olarak düzenlemeleri gerekmektedir.

Konuya ilişkin tüm dökümanlar aşağıda belirtilmiş olup  daha ayrıntılı bilgiyi bölüm staj komisyonlarından ve öğrenci işleri birimimizden alabilirsiniz.

Stajını herhangi bir işletmede stajyer olarak yapacak öğrenci için 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında “İş Kazaları ve Meslek Hastalığı Sigortası” primi ve bunlardan bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayan öğrenciler hakkında da “Genel Sağlık Sigortası” primi Üniversitemiz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenmektedir. Bu sebeple staj başvurusunda bulunacak öğrencilerimizin,   İşletme Staj Sözleşmesi ve Formunu  Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosuna teslim ederken,  herhangi bir yerdeki Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) alacakları  “Sağlık Provizyon Çıktısı”nı da teslim etmeleri önem arzetmektedir.

Öğrencilerimize önemle duyurulur

2018- 2019  Akademik Yılı Yaz Dönemi Staj Tarihleri