MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Mühendislik Fakültesi

Özel Gereksinimli Çocuklara" Robotik Kodlama Eğitimi"

12/11/2019 14:10:22 - 12/11/2019 14:19:57 - 36347 Okunma

Fakültemizde;  Trakya Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerine bir ay süre ile  “Robotik Kodlama” dersleri verilmeye başlanmıştır.

Fakültemiz Elektrik - Elektronik Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümlerimizin Maker Laboratuvarı ile Web Programlama ve Uygulama Geliştirme laboratuvarında gerçekleştirilen eğitimlerde geleceğin mesleği “Yazılımcılık” özel gereksinimi olan öğrencilere tanıtılıyor.

Fakültemiz Elektrik - Elektronik Mühendisliği öğretim elemanı Arş. Gör. Abdülkerim Ahmet KAPLAN, özel gereksinimi olan öğrencilerin topluma uyumunu kolaylaştırmak ve teknoloji yardımıyla öğrencilerin eğitimine katkı sunmak amacıyla düzenledikleri eğitim programının 21 Ekim 2019 tarihinde başlayan eğitimin  bir ay boyunca devam edeceğini söyledi.

KAPLAN, konuşmasının devamında; “Başarmak her insanda özgüven artışına sebep olmaktadır. Ancak engelli bir öğrencinin bir şeyleri başardığında gözündeki ışıldamayı görmek paha biçilemez bir duygudur. Eğitim kapsamında öğrencilere Scratch üzerinden yazılımlar yaptırarak yazılımcılığın temelleri ve genel mantığı hakkında bilgiler veriyoruz. Eğitimi tamamladığımızda her bir öğrencimizin kendi robotunu programlayabilecek hale gelmesini hedefliyoruz” dedi.

Fakültemiz  Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL ise; öğrencilerin Robotik eğitimi çok sevdiklerini dile getirerek bu eğitim sayesinde çocuklar arasındaki iletişimin geliştiğini ifade etti. Üniversitelerin en temel görevlerinden birinin de içinde bulundukları kentin yaşamına tüm boyutlarıyla dahil olmaları ve sosyal dokuyla bütünleşmeleri olduğuna değinen ÜNAL, Kırklareli Üniversitesi’nin bu görevi her zaman eğitimin en önemli unsurlarından biri olarak gördüğüne dikkat çekti.

robotik kodlama

Facebook Twitter Google Plus
ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.