Ders Kayıt Kılavuzu

Şekil–1: Öğrenci numaranızla sisteme giriş yaptıktan sonra açılacak sayfada sol tarafta bulunan menüden ders kayıt işlemleri tıklanarak ders kaydına başlayabilirsiniz.

Şekil–2: Ders Kayıt linki tıklandıktan sonra öğrencinin bağlı olduğu müfredat dersleri ilgili dönem (2017-2018 Güz Dönemi) aşağıdaki ekran görüntüsünde belirecektir.

Şekil–3: Birinci Sınıf (İlk kez kayıt olan) öğrencileri ekranda görünen derslerin hepsini almak zorundadır. Diğer öğrenciler kredisi yettiği(*ortak zorunlu dersler hariç 40 AKTS’den  fazla olamaz) kadar seçmeye başlayabilir. Seçimi yapılmayan ve danışmanından onay alınmayan dersler seçilmemiş sayılır ve öğrenci derse devam etse bile hak iddia edemez.

Şekil–4:Öğrenci bölmenin üst kısmında derslerin sol tarafındaki yuvarlak yeşil kutucuğu tıkladıkça ders seçilerek aşağı kısma aktarılmış olacaktır. Dersler seçildikten sonra kesinleştirme işleminin mutlaka yapılması gerekmektedir. Bunun için sağ tarafta yer alan KESİNLEŞTİR sekmesini tıklayınız ve ders kayıt işlemini sonuçlandırınız. Kesinleştirdiğiniz derslerin danışmanınızca ONAYLANMASININ ardından , onaylı ders kayıt çıktısının üç nüsha olarak alınması, tarafınızca ve danışmanınızca onaylanan çıktının bir sureti sizde 2 sureti danışmanınızda kalmak üzere 22 Eylül 2017 tarihi mesai bitimine  kadar teslim ettiğiniz takdirde ders kayıt sürecini tamamlamış olacaksınız.

*Ortak zorunlu dersler: Türk Dili,  Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Yabancı Dil(İngilizce)