Tübitak Üniversite Öğrencileri Araştirma Proje Yarişmasinda Öğrencilerimize Ödül

08/09/2020 14:31:12 - 08/09/2020 14:31:12 - 6756 Okunma

Fakültemiz  Gıda Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden Deniz ÖZTÜRK ve Begüm DURUSOY, 27 Ağustos 2020 tarihinde online olarak gerçekleştirilen 2242-TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında “Gıda ve Tarım” kategorisinde  İstanbul Bölge birincisi olmuşlardır.

Salça Atığı Kırmızı Acı Biber Posası ve Çekirdeklerinden Ekstrakte Edilen Oleoresin İle Zenginleştirilmiş Yoğurt Üretimi” başlıklı projenin danışmanlığını Gıda Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Buket AŞKIN yapmaktadır.

Bölge yarışmasında başarı elde eden öğrencilerimiz, 09 Eylül 2020 tarihinde yapılacak olan Türkiye finalinde yarışacaklardır.

Tübitak Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Gıda Mühendisliği