2020-2021 Akademik Yili Güz Dönemi Yatay Geçiş Başvurulari

10/09/2020 17:34:34 - 01/04/2021 17:34:34 - 11036 Okunma

2020-2021 Akademik Yılı Güz döneminde Fakültemize yapılan yatay geçiş başvuru sonuçları için tıklayınız.

Yatay Geçiş Akademik Takvimi için tıklayınız.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

Asil olarak yerleşen adaylar kesin kayıt için gerekli olan belgeleri eksiksiz olarak başvurdukları akademik birime kesin kayıtta teslim edeceklerdir.

Online Başvuru Dilekçesi. (Başvuru Sisteminden çıktı alınacaktır.)

Halen kayıtlı olunan yükseköğretim kurumunda öğrenimi boyunca alacağı bütün dersleri gösterir öğretim planı ve ders içerikleri.

- Halen kayıtlı olunan yükseköğretim kurumunda izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren öğrenim belgesinin (transkript) aslı veya onaylı fotokopisi.

- ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYM Yerleştirme ve Sonuç Belgeleri.

- İkinci öğretim programlarından örgün öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunacak öğrencilerin öğretim yılı sonunda bulundukları sınıf itibarıyla ilk %10’a girdiklerine dair belge.

- Halen kayıtlı olunan Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası almadığına dair belge.

- Kayıt dondurma yazısı (kayıt donduran öğrenciler için)

- Yatay geçişe engel bir durumun olmadığına dair notu olan yeni tarihli öğrenci belgesi.

- Muaf olunması istenen dersler için muafiyet dilekçesi.

- Yaptığı stajın muafiyetini talep edenler için staj dosyasının aslı ya da onaylı fotokopisi.

- Nüfus cüzdanı fotokopisi.

- Adayın daha önce Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapmadığına dair belge.

- Yurt dışından yapılacak başvurularda, kayıtlı olunan programın ÖSYM Kılavuzunda yer almış olması, transkript (not belgesi), ders planları ve içeriklerinin Türkçe’ye çevrilmiş ve onaylanmış olması gerekmektedir.

-Vakıf Üniversitelerinden yatay geçiş yapacak olan öğrencilerin, yerleştikleri fakültenin öğrenim ücretini yatırmaları ve dekontlarını diğer belgelerle birlikte fakültenin öğrenci işleri birimine teslim etmeleri gerekmektedir.

-Kesin kayıt işlemleri belirtilen tarihler arasında Mühendislik Fakültesi Öğrenci İşleri Bürosunda yapılacaktır.

Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına yerleştirme işlemlerinde başarı sırası şartı aranan Hukuk, Mühendislik ve Mimarlık programlarına yapılan kurum içi ve kurumlararası yatay geçiş başvurularında, adayın ÖSYS ile yerleştirildiği yıl aranan başarı sırası dikkate alınacak olup, adaylar kontenjanlar dahilinde yerleştirilmekte ve yurt dışından yurt içine yapılabilecek yatay geçişlerde de aynı şartlar aranmaktadır.

2020-2021 Yatay Geçiş Sonuçları Klu Mühendislik