Kvkk Kapsamında Kurumsal E-Posta Ve Hesap Bilgilerinin Saklanması

05/05/2021 15:39:25 - 05/05/2021 15:39:25 - 331 Okunma

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri ve Genelgesi kapsamında kurumumuz bünyesinden ayrılan personelin/öğrencinin e-posta adresi/adresleri ve e-posta kutusu/kutuları 3(üç) yıl süre ile idari ve adli süreçler amaçlı sunucularımızda barındırılacaktır. Ayrılış tarihinden itibaren, ayrılmış olan personelin/öğrencinin e-posta adresi/adresleri pasif hale getirilecek olup, bu hesaplara ait e-posta şifreleri güvenlik amacıyla otomatik olarak değiştirilecektir. Personel/öğrenci e-posta hesaplarıyla giriş yapılan diğer tüm sistemlerdeki (EBYS, BYS, erasmus otomasyonu, personel web sitesi, kablosuz internet vb.) hesapları da pasif hale getirilecek/ yetkileri kaldırılacak/kapatılacaktır. Ayrılış tarihinden itibaren 3(üç) yıl geçen personel/öğrencinin,  hem e-posta adresi/adresleri hem de e-posta kutusu/kutuları sunucularımızdan silinecektir.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

KVKK e-posta hesapları bys ebys personel web