2023-2024 Akademik Yili Güz Dönemi Yatay Geçiş Yedek Adaylarin Kayit İşlemleri

11/09/2023 11:12:50 - 11/09/2023 11:12:50 - 315 Okunma

2023-2024 Akademik Yılı Güz döneminde Fakültemize yapılan yatay geçiş başvuru sonucu yedek olarak yerleşen öğrenci listesi  için tıklayınız.

Yatay Geçiş Akademik Takvimi için tıklayınız.

Kayıt işlemleri 14 Eylül 2023 tarihinde Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosunca şahsen veya noter onaylı vekaletname ile vekil ettikleri kişiler aracılığı ile kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar aşağıdaki belgeleri eksiksiz olarak başvurdukları akademik birime kesin kayıtta teslim edeceklerdir.

· Online Başvuru Dilekçesi. (Başvuru Sisteminden çıktı alınacaktır.)

· Öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda öğrenimi boyunca alacağı bütün dersleri gösterir öğretim planı ve ders içerikleri.

· Öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren öğrenim belgesinin (transkript) aslı veya onaylı fotokopisi.

· Öğrencilerin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYM Yerleştirme ve Sonuç Belgeleri.

· İkinci öğretim programlarından birinci öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunan öğrencilerin öğretim yılı sonunda bulundukları sınıf itibarıyla ilk %10’a girdiklerine dair belge.

· Öğrencinin kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunda disiplin cezası almadığına dair belge.

· Yatay geçişe engel bir durumun olmadığına dair notu olan yeni tarihli öğrenci belgesi.

· Nüfus cüzdanı ön yüzü fotokopisi.

· Adayın daha önce Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapmadığına dair belge.

· Kayıt donduran öğrenciler için kayıt dondurulduğuna ilişkin belge.

· Yurt dışından yapılacak başvurularda transkript (not durum belgesi), ders planları ve içeriklerinin Türkçeye çevrilmiş ve onaylanmış olması gerekmektedir.

yataygeçiş yedek