Türkçe Yeterlik Sınavı (Tys)

07/12/2023 09:32:57 - 07/12/2023 09:32:57 - 108 Okunma

Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS)

5653 sayılı Yunus Emre Vakfı Kanunu’nun 3. maddesi uyarınca Türkiye dışında yapılacak Türk diline dair eğitim, sınav ve belgelendirme faaliyetlerinin Yunus Emre Vakfı tarafından gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Vakıf, söz konusu Kanun’dan hareketle Yunus Emre Enstitüsünü kurarak yurt dışında kültür merkezleri açmış ve Enstitüye bağlı bu kültür merkezlerinde ‘Türkçe Yeterlik Sınavı’nın (TYS) da içerisinde olduğu bir dizi eğitim faaliyetini yürütmeye başlamıştır. ‘Diller İçin Avrupa Ortak Metni’ne uygun olarak geliştirilen TYS yılda üç defa yurt dışındaki sınav merkezleri ile yurt içinde düzenlenmektedir. 2024 TYS uygulama tarihi 13 Ocak 2024 olup başvuru tarihleri 20 Kasım-17 Aralık 2023 olarak belirlenmiştir. Söz konusu sınava ilişkin tanıtım metni ile ülke sınav merkezleri tablosu, afiş ve duyuru görseli aşağıda yer almaktadır.

Konu ilgililere duyurulur.

EK : 1- TYS Tanıtım Metni

2Ülke Sınav Merkezleri Tablosu

3- TYS Afiş