MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Mühendislik Fakültesi

Fakültemiz Bünyesinde “Türkiye’De Ve Japonya’Da Deprem Gerçeği” Başlikli Konferans Düzenlendi

27/12/2023 15:47:35 - 27/12/2023 15:47:35 - 235 Okunma

Fakültemiz bünyesinde 26 Aralık 2023 Salı günü Japonya Yurt Dışı İnşaat Şirketleri Derneği Genel Sekreteri - İnşaat Yüksek Mühendisi, Yüksek Mimar ve deprem uzmanı Yoshinori MORİWAKİ’nin konuşmacı olarak katıldığı "Türkiye’de ve Japonya’da Deprem Gerçeği" konulu konferans düzenlendi.

Fakültemiz Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye’de ve Japonya’da Mühendislik Karşılaştırması, Kuzey Anadolu Fay Hattı, Depremin ve alınması gereken tedbirlerin önemi konu başlıkları incelendi.

Açılış konuşmasını İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Kadir KILINÇ’ın gerçekleştirdiği etkinliği, Kırklareli Vali Yardımcısı Mahmuthan ARSLAN, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ, Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Yasemin ALKIŞER BREGGER, Fakültemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler dinledi.

İstanbul ve Bursa depremlerinden bahseden ve İstanbul’u etkileyen son iki büyük depremin 1509 ve 1766 yıllarında olduğunu dile getiren MORİWAKİ, “Marmara Denizi altındaki fayların da Kuzey Anadolu Fayının yüzeyindeki parçaları gibi 200 ile 250 sene civarında bir tekrarlama periyodu olduğunu düşünürsek günümüzde İstanbul’u etkileyen büyük bir depremin olacağı kaçınılmazdı. Şimdi de aynı şekilde Bursa’da gelecek 50 yıl içinde büyük bir deprem olma olasılığı bir hayli fazladır. Bu 50 sene istatistiki olarak gelecek bir hafta veya bir ay içinde olabileceği gibi 50 seneden sonra, örneğin bundan 60 veya hatta 70 sene sonra da olabilir. Fakat olacaktır. Bursa’da gerekli önlemler alınmalıdır” dedi.

Etkinliğin sonunda Kırklareli Vali Yardımcısı Mahmuthan ARSLAN ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ, Yoshinori MORİWAKİ’ye günün anısına plaket takdim ettiler.

Yoshinori MORİWAKİ

Facebook Twitter Google Plus
mori
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.