MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Mühendislik Fakültesi

Çubuk Makarna Köprü Tasarim Ve Dayanim Yarişmasi

27/05/2022 14:16:25 - 27/05/2022 14:16:25 - 1423 Okunma

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi-CCD'22 ekibi işbirliği ile 25 Mayıs 2022 Çarşamba günü saat  11:00‘da düzenlenen "Çubuk Makarna Köprü Tasarım ve Dayanım Yarışması” Üniversitemiz Kayalı Kampüsü Yerleşkesi Yemekhane alanında düzenlendi.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri yarışmada tasarımını ve üretimini hazırladıkları çubuk makarna aracılığıyla maket köprüler yaptılar. Dört saat boyunca devam eden yarışmanın açılış konuşması Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ tarafından yapıldı.

Öğrencilerin uygulamaya yönelik tasarım, üretim süreci ve planlanma, organizasyon ve takım çalışması alanlarında deneyim elde etmeleri amacıyla düzenlenen yarışmada Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, tüm tasarımları yakından inceleyip öğrencilerden yaptıkları tasarımlar hakkında bilgi aldı. Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR tasarım yapan öğrencilerle maliyet ve malzeme fizibilite raporu hakkında sohbet ederek bu tarz organizasyonların daha kapsamlı olması önerisinde bulundu. 

Tasarım sonrasında yapılan köprülerin dayanıklılığı jüri üyeleri Doç. Dr. Soner YELER, Dr. Öğr. Üyesi Erdinç KESKİN, Dr. Öğr. Üyesi Kadir KILINÇ ve  Dr. Öğr. Üyesi Burak ÖZŞAHİN tarafından değerlendirildi. Üniversitemiz Genel Sekreteri Ahmet ŞİMŞEK, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL ve İç Denetçi Yıldırım ÇELİK'in de teşrif ettiği yarışma tasarımların değerlendirilmesinin ardından dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

çubukmakarnaköprü ccd22

Facebook Twitter Google Plus
makarna
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.