MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Mühendislik Fakültesi

Üniversitemiz "sektör Kampüste" Programının Paydaşları Arasında

26/01/2024 16:06:00 - 26/01/2024 16:06:00 - 156 Okunma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü ile Üniversitemiz arasında “Sektör Kampüste” İş Birliği Protokolü İmzalandı. İmzalanan protokol kapsamında Üniversitemiz, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü bünyesinde geliştirilen “Sektör Kampüste Programı”nın paydaşları arasında yerini aldı.

Protokol kapsamında; Üniversite Sanayi İş Birliği ile eğitim ve çalışma yaşamını bütünleştirmek ve üniversite müfredatlarını güncel tutmak amaçlarıyla uygulama temelli yeni yetkinlikleri destekleyen derslerin açıldığı ve uygulandığı programda; firmalar ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi ve geliştirilmesi için çalışmaları doğrultusunda henüz müfredata yansımamış yeni gelişen alanlara, güncel konulara ilişkin dönemlik dersler ve uygulamaya yönelik ders içerikleri oluşturarak bünyelerindeki profesyoneller aracılığıyla dersler verecek. Program sayesinde öncü firmalarla birebir iletişimde olan öğrenciler için staj ve kariyer olanaklarına ulaşım kolaylığı sağlanarak istihdam için önemli bir fırsat yaratacak, ayrıca firmaların ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını doğrudan yetiştirebilmesi ve istihdam edebilmesi için bir imkân sağlayacaktır.

Program kapsamında 2023-2024 bahar döneminde, BAYKAR ve ARCHITECT firmaları tarafından Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü ve Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde çevrimiçi olarak açılacak seçmeli dersler verilecektir. İlerleyen süreçte “Sektör Kampüste Programı”nın tüm fakültelere yaygınlaştırılması planlanmaktadır.

Sektör Kampüste

Facebook Twitter Google Plus
h
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.